19.7.2008

väärin kasvattamatta jääneet lapset

Läheinen oli sitä mieltä, että ihmisellä (tarkoitti minua) on oltava jokin josta hänen pitää huolehtia. Jos ihmisellä ei ole lapsia tai lasta, niin pitäisi olla kissa tai koira tai akvaariokaloja. Pitäisi olla se joku, josta olisi vastuussa.

Saman läheisen lapset ovat ongelmissa. Kuka on juoppo, toinen juoppo, väkivaltainen ja vastuuton, nuorimmaisin koululainen väkivaltainen.
Läheinen on kiivas luonne. Lasit ja veitset lentävät lasten kasvatuksen yhteydessä. Ääntäkin riittää.

Mikä tämä ihminen on sanomaan (minulle), että pitäisi olla jokin huolehdittava? Hän ei ole osannut kasvattaa omia lapsiaan. Minä en sitä virhettä ole tehnyt. Kun ei ole lapsia, en ole voinut niitä väärin kasvattaakaan.
Vai, onko kyse kasvatuksesta ?

Edelleenkään en aio hankkia kissaa, koiraa tai jotain muuta vastuulleni.
Viimeöisessä unessa olin raskaana. Jalat verisenä odotin hissiä supistusten (mistä minäkään niistä mitään tiedän) jo alkaessa. Ehdinkö saliin ennen synnytyksen alkamista, en tiedä. Armollinen herätyskello herätti. Lapsi jäi syntymättä.

.....
Kekseliäs kasvatus

Lapset tarvitsevat rakkautta ja rajoja. Lasten kasvatus ei ole aina helppo tehtävä - kärsivällisyyttä, huumoria ja mielikuvitusta tarvitaan. Kurittaminen on paitsi tehotonta myös lailla kielletty. Kekseliäs kasvattaja löytää positiivisen ja rakentavan tavan ratkoa ongelmia ja osaa myös katsoa maailmaa lapsen silmin.

(Lastensuojelun keskusliitto)

5.3.2006

Ei kommentteja: